electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » DIY Hardware and Software » MusicFromOuterSpace.com designs by Ray Wilson
1v keyboard issue or not
Post new topic   Reply to topic Moderators: dnny, Uncle Krunkus, v-un-v
Page 2 of 2 [36 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Goto page: Previous 1, 2
Author Message
aletropot



Joined: Jun 10, 2012
Posts: 33
Location: Amsterdam

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 1:46 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

U5 chip changed. Same problem...
The Q2 (from diagram) is acting good?
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20480
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 1:57 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Yeah I think Q2 / Q3 is fine, but that there is too much load on C19 for some reason.
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
aletropot



Joined: Jun 10, 2012
Posts: 33
Location: Amsterdam

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 2:18 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Tomorrow i will take the U3 and check the voltage received.
Im not sure, but i guess when i check with the scope, the c19 pulse was high (the "ground" was higher than 0V)...
If true, what is the problem?
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20480
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 3:06 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Maybe write down some voltages and times too then tomorrow Wink
_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
aletropot



Joined: Jun 10, 2012
Posts: 33
Location: Amsterdam

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 1:30 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

C19 without U3 chip its giving me 0V. When a key its pressed, i got the same pulse(same as diagram)...
I found in my notes and i forgot to mention that. In Q2 diagram, the value for key released its negative and when pressed 0V. the same as Q3-G. Dont know if this good or normal...
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20480
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 147
G2 patch files: 318

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 5:47 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Ok, then it is not U3 causing the leakage ... then there is only one thing remaining ... there is a short on the PCB around C19 ... and if not ... I must give up I'm afraid ....

The rest looks all normal to me.

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
aletropot



Joined: Jun 10, 2012
Posts: 33
Location: Amsterdam

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 8:25 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

SC around c19 or around U3? because till U3-10 everything work well.
I will check better this area...
Back to top
View user's profile Send private message
aletropot



Joined: Jun 10, 2012
Posts: 33
Location: Amsterdam

PostPosted: Wed Aug 22, 2012 3:08 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

After check everything couldn't find anything. Any suggestion?
Back to top
View user's profile Send private message
Mongo1



Joined: Aug 11, 2011
Posts: 411
Location: Raleigh NC

PostPosted: Thu Aug 23, 2012 12:45 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

When I built mine I had EXACTLY the same symptoms. Try replacing the S&H cap. Those mylar guys are very easy to destroy when you solder them in. The way around it is to hook an alligator clip between the device body and the solder joint to dissipate the heat.

Gary
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
aletropot



Joined: Jun 10, 2012
Posts: 33
Location: Amsterdam

PostPosted: Thu Aug 23, 2012 1:29 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi Mongo,

I replace 3 times. the first one without the alligator clips, the second one i forgot to use in one side, but the 3rd i used in both sides... I think i dont have nothing to lose and solder one more time... or just use alligator jumpers to see if this solve my problem.
Time to check.....
Back to top
View user's profile Send private message
aletropot



Joined: Jun 10, 2012
Posts: 33
Location: Amsterdam

PostPosted: Thu Aug 23, 2012 1:50 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Nothing....
I test with more 2 styroflex caps. its hard to believe they are not working...
Can i change for another kind of caps, just to see if the voltage its draining from there?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: dnny, Uncle Krunkus, v-un-v
Page 2 of 2 [36 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Goto page: Previous 1, 2
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » DIY Hardware and Software » MusicFromOuterSpace.com designs by Ray Wilson
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use