electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  EdisonRex Edison's Electronic Review
Please visit the chat
 Forum index » Instruments and Equipment » General Discussion
Problem with bouncing tracks in Logic 4
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
bleep



Joined: Aug 10, 2004
Posts: 18
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Thu Mar 02, 2006 7:26 am    Post subject: Problem with bouncing tracks in Logic 4
Subject description: negative amount of memory needed???
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I have quite an ancien set up: Logic Platinum 4.7 on Powerbook with OS 9. Has served me extremely well for years. But, last night, for some reason, it stopped working for me.

I can't bounce! It says that it needs "-3,3 MB of free memory"
How can it need a negative amount of memory? Or am I too dumb to figure out what that means?

And when I click OK to save my track as an aiff file, it says not enough memory on the hard drive (although I have 8 GB free).

Anyone knows what to do? Please help ASAP - I have no money to upgrade the system!

Thanks.

_________________
http://www.bleeptunes.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
paul e.



Joined: Sep 22, 2003
Posts: 1567
Location: toronto, canada
Audio files: 2

PostPosted: Thu Mar 02, 2006 10:37 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

igor....that is a strange one....can't think of anything at the moment...will keep pondering this...

do you have an old copy of your prefs ?

is your drive partitioned?

i am personally leaning toward an OS issue and not Logic

do you have an external drive ? try exporting to that

anyone else ?

_________________
Spiral Recordings
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
klangumsetzer



Joined: Jan 23, 2006
Posts: 392
Location: sweden
Audio files: 12

PostPosted: Mon Mar 06, 2006 12:44 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

try double-clicking on the number beneath the tempo/time signature in the transport bar. this will reorganize/defragment the computer's ram.

hope this helps


best regards

eike
---
Back to top
View user's profile Send private message
elektro80
Site Admin


Joined: Mar 25, 2003
Posts: 21977
Location: Norway
Audio files: 14

PostPosted: Mon Mar 06, 2006 12:51 am    Post subject: Re: Problem with bouncing tracks in Logic 4
Subject description: negative amount of memory needed???
Reply with quote  Mark this post and the followings unread

bleep wrote:
And when I click OK to save my track as an aiff file, it says not enough memory on the hard drive (although I have 8 GB free).


I haven´t used Logic with OS9, but if you get a message specifically telling you that the disk is full, then you just might have a disk problem and it could be that it is also extremely fragmented. The disk problem could simply be a corrupted directory.

Have you used this computer for years without ever defragmenting the disk? You could be looking at least 2 problems here. On the other hand, maybe noodulators advice will work. It could be the ram, and not the disk? I dunno.

_________________
A Charity Pantomime in aid of Paranoid Schizophrenics descended into chaos yesterday when someone shouted, "He's behind you!"

MySpace
SoundCloud
Flickr
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
v-un-v
Janitor
Janitor


Joined: May 16, 2005
Posts: 8932
Location: Birmingham, England, UK
Audio files: 11
G2 patch files: 1

PostPosted: Mon Mar 06, 2006 3:28 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Oh good old OS9!

Try trashing the preferences (logic).

Then rebuild the desktop.

Keep a spare copy (of the preferences) just in case that doesn't work- because you will have to set everything up again Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1 [5 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Instruments and Equipment » General Discussion
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use