electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Midi Connections and the editor
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [10 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Tusker



Joined: Feb 03, 2005
Posts: 110
Location: Texas

PostPosted: Tue Nov 22, 2005 3:34 pm    Post subject: Midi Connections and the editor Reply with quote  Mark this post and the followings unread

After a hiatus on the NM rack, due to a relocation, I purchased a simple USB based Yamaha Midi interface to try out on my laptop, which I would like to have as my NM editor.

Some things are working...

- When I send an all notes on command or an all notes off command from the interface, the NM MIDI light flashes, indicating that it is receiving the signal.

- When I attempt to setup MIDI in Nord Modular Editor, the In column allows me to select the appropriate port.

However ...

The out column does not provide the requisite device, and the legend
beneath the selection box says still looking... no matter how long I wait.

This is a total surprise to me as I was able to ping the NM with a command so to speak. I'm going to do the usual stuff (reinstall drivers etc), but I'm hoping some of you experts might be able to help me out.

Thanks,

Jerry
Back to top
View user's profile Send private message
cebec



Joined: Apr 19, 2004
Posts: 1064
Location: Virginia
Audio files: 3
G2 patch files: 31

PostPosted: Tue Nov 22, 2005 8:14 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Windows XP? it sounds a little like something else... if 2000 or XP, run the editor in Win 98 compatibility mode by right-clicking the icon, then Properties/Compatibility.
Back to top
View user's profile Send private message
Tusker



Joined: Feb 03, 2005
Posts: 110
Location: Texas

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 3:01 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

No, it's Windows 98 SE. My laptop is ancient and I though I could get use out of it, by locating it next to the Nord, so that I could have an ergnomic "programming station."

The Midi interface is a Yamaha UX16

I reloaded the drivers. No luck. I'll try my XP computer next.

Thanks for chipping in. I'd be grateful for any ideas.

Jerry
Back to top
View user's profile Send private message
max



Joined: Nov 23, 2005
Posts: 3
Location: germany

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 6:49 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

hi @ all,
i have on XP the same prob, the compabilitate-modus doesn`t help, but it is a must on XP,
otherwise the editor don`t work,compabilitate-modus must on win98\ME,
i use the m-audio 2x2 midisport and on 1 port i have ever the same status:
..still looking.., grmpf
i`m afraid when on different midiware and OS and Hardware lots of people have this prob, it is perhaps a bug??
the functionality is there, all works,but every time i see the status....grmpf

sorry no really help, i know
i think in the meantime there is nothing to fix with this prob... Mad

greetz max..
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20589
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 148
G2 patch files: 318

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 7:31 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Welcome max at electro-music.com

It is possible to run the midisport 2x2 under XP together with the NM Classic.

It's a while ago already, but I did have to download recent drivers from the Midiman web site and I had to set compatibility mode to win 98 (since servicepack 2, before that I didn't need the compatibility mode).

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
max



Joined: Nov 23, 2005
Posts: 3
Location: germany

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 10:47 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

hello blue hell, thanks for welcome,
i know , there is anywhere a newbiecolumn, i make a short hello there too next time,found this forum yesterday,pretty late,have the MM since 2years,
I`m looking in the classic section and the first topic i found was this still looking thing....same prob wich cost me nerves too,
i forgot i have the MM but i think on elemental things it`s the same like the NM...
I have XP SP1 and i must (with the recent drivers) go in the combabilitiemodus, when i stay on normal modus the editor don`t accept the mididrivers, okay, go compabilitieWin98\ME all is workin, i have midi-in from the editor, and i have midi-in from the seq\keyboard,buuut...,still lookin...
hehehe, i think it`s the best to ignore this message..

best...
max
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 20589
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 148
G2 patch files: 318

PostPosted: Thu Nov 24, 2005 4:45 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

max wrote:

hehehe, i think it`s the best to ignore this message..


too late :-)

_________________
Jan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
max



Joined: Nov 23, 2005
Posts: 3
Location: germany

PostPosted: Thu Nov 24, 2005 5:11 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

too late Smile[/quote]

Smile, when you find something you made lots of people happy i think, i gave up, i think i tried all out and now i hope on any driverupdates wich perhaps involved

hope this quotething functions,don`t know how to use..

greetz max..
Back to top
View user's profile Send private message
Tusker



Joined: Feb 03, 2005
Posts: 110
Location: Texas

PostPosted: Thu Nov 24, 2005 9:20 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Well you guys have already helped me by mentioning driver updates. Found a new driver for my Yamaha interface. Got my fingers crossed.
Cheers,

Jerry
Back to top
View user's profile Send private message
Tusker



Joined: Feb 03, 2005
Posts: 110
Location: Texas

PostPosted: Tue Nov 29, 2005 3:17 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

I'm back. Very Happy

I tried it on my other (Windows XP) computer and it works fine. Got the headphones on and a broad smile on my face. I had forgotten what great capabilities Clavia had put into this synth. Yoicks. Tally ho!

As for the laptop ... one day when I have the time ...

Jerry
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [10 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use