electro-music.com   Dedicated to experimental electro-acoustic
and electronic music
 
    Front Page  |  Articles  |  Radio
 |  Media  |  Forum  |  Wiki  |  Links  |  Store
Forum with support of Syndicator RSS
 FAQFAQ   CalendarCalendar   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   LinksLinks
 RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in  Chat RoomChat Room 
Live streaming at radio.electro-music.com

  host / artist show at your time
  Tonight's program re-scheduled for tomorrow Chez Mosc

poster

Please visit the chat
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
SH-101 Patch
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Author Message
Stomper



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 40
Location: Israel

PostPosted: Sun Nov 21, 2010 1:06 pm    Post subject: SH-101 Patch Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi,

Im trying to make a patch of a roland sh-101.
I got it done, not too complicated.
though there are two option on the sh that im not sure how to put in the patch.

portamento-on the sh you could press a key, leave it and after a few seconds press another key and the portamento would still work.
i tried porta A and B modules, but with both it only works only if i play legato.

amp gate-the amp could be triggered by gate when a key is pressed and closed when you leave it (env would still effect the pitch/filter). i couldnt find a way to implement that in my patch.


any ideas?


Regards,
Stomper.


SH-101 Patch.JPG
 Description:
 Filesize:  207.83 KB
 Viewed:  360 Time(s)
This image has been reduced to fit the page. Click on it to enlarge.

SH-101 Patch.JPG


Back to top
View user's profile Send private message
Stomper



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 40
Location: Israel

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 6:02 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Sloved the gate with another env with gate like settings and a switch between regular env and gate env.

still wonder if its possible to make the portamento act like the one on the sh.


Stomper.
Back to top
View user's profile Send private message
Blue Hell
Site Admin


Joined: Apr 03, 2004
Posts: 22908
Location: The Netherlands, Enschede
Audio files: 240
G2 patch files: 319

PostPosted: Mon Nov 22, 2010 6:46 am    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Sounds like you want the portamento to never jump? If so just disconnect that jmp wire - or route it through a switch to make it configurable.

Re. the amp gate ... could put a VCA after the gate that is either controlled by the envelope or by the gate itself?

Not sure I understood the issues correctly.

_________________
Jan
also .. could someone please turn down the thermostat a bit.
Posted Image, might have been reduced in size. Click Image to view fullscreen.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stomper



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 40
Location: Israel

PostPosted: Wed Dec 15, 2010 7:12 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Hi,

Got the jump thing while playing with the patch. not exectly the way the real sh works but you cant get everthing i guess.

One thing though, when i connect the portamento to the pitch, the pitch goes down about 3semitones i think for some reason. is that normal?
the input on the osc is fully open.


Regards,
Stomper.
Back to top
View user's profile Send private message
Stomper



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 40
Location: Israel

PostPosted: Sat Dec 25, 2010 4:01 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Stomper wrote:
One thing though, when i connect the portamento to the pitch, the pitch goes down about 3semitones i think for some reason. is that normal?
the input on the osc is fully open.


Anyone?
Back to top
View user's profile Send private message
ian-s



Joined: Apr 01, 2004
Posts: 2659
Location: Auckland, New Zealand
Audio files: 42
G2 patch files: 625

PostPosted: Sat Dec 25, 2010 5:24 pm    Post subject: Reply with quote  Mark this post and the followings unread

Stomper wrote:
Stomper wrote:
One thing though, when i connect the portamento to the pitch, the pitch goes down about 3semitones i think for some reason. is that normal?
the input on the osc is fully open.


Anyone?


I don't know much about the classic but, if you feed a note value through a portamento, then patch that to a pitch input of a master oscillator, the KBT should be turned off. The pitch mod input should also be at 100%

I think the Keyboard1 module in the patch is surplus to requirements, just use the Patch Gate signal for the ADSR as well (unless you want multi-trigger?).

The SH101 had the two glide modes, so a switch before the Jmp input should allow for the normal glide mode.

The G2 has 'built in' portamento(Glide) settings, including an auto (sometimes called legato or fingered) mode.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic Moderators: Nord Modular Editors
Page 1 of 1 [6 Posts]
View unread posts
View new posts in the last week
Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » Clavia Nord Modular » NM Classic (NM1 or G1)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
e-m mkii

Please support our site. If you click through and buy from
our affiliate partners, we earn a small commission.


Forum with support of Syndicator RSS
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2003 through 2009 by electro-music.com - Conditions Of Use